Wie kiest voor Klimop, kiest voor duurzaamheid

Klimop maakt deel uit van Atelier Groot Eiland vzw, een organisatie in de sociale economie. In deze schrijnwerkerij wordt de meubelcollectie Boomerang gemaakt van gerecycleerde paletten. De tafels, stoelen lampen en kastjes worden zo in elkaar gestoken dat er geen schroeven of nagels aan de pas komen. Klimop wil zoveel mogelijk gebruik maken van FSC-gelabeld hout en probeert de klanten steeds te laten kiezen voor deze duurzame oplossing. 

De ploeg van Klimop bestaat uit mensen in opleiding. De kandidaten leren een goede werkattitude en krijgen zo meer zelfvertrouwen. Onder deskundige begeleiding oefenen ze de knepen van het vak, in het atelier of op de werf. Een taalcoach helpt hen om hun woordenschat in het Nederlands uit te breiden. De jobcoaches begeleiden hen naar een stageplaats of naar een aanvullende opleiding. 

De mensen van schrijnwerkerij maakten de volledige inrichting van broodjeszaak Bel’O en restaurant Bel Mundo uit afvalhout. Het zaagsel van hun machines gaat in de compost van Bel Akker, de stadsmoestuin.