Wie kiest voor Klimop, kiest voor duurzaamheid

Klimop maakt deel uit van Groot Eiland, een organisatie in de sociale economie. In deze schrijnwerkerij  maken ze opmaat creaties, van kasten, trappen en tafels tot bars en stoelen. De werkplaats beschikt ook Boomerang Design, een meubelproject gebaseerd op de circulaire economie en in samenwerking met Belgische ontwerpers!

De meubelcollectie van Boomerang Design wordt gemaakt van gerecycleerde hout. De tafels, stoelen lampen  worden zo in elkaar gestoken dat er geen schroeven of nagels aan de pas komen.

Klimop wil zoveel mogelijk gebruik maken van FSC-gelabeld hout en probeert de klanten steeds te laten kiezen voor deze duurzame oplossing. 

De ploeg van Klimop bestaat uit mensen in opleiding. De kandidaten leren een goede werkattitude en krijgen zo meer zelfvertrouwen. Onder deskundige begeleiding oefenen ze de knepen van het vak, in het atelier of op de werf. Een taalcoach helpt hen om hun woordenschat in het Nederlands uit te breiden. De jobcoaches begeleiden hen naar een stageplaats of naar een aanvullende opleiding. 

De mensen van schrijnwerkerij maakten de volledige inrichting van broodjeszaak BelO en restaurant BelMundo uit resthout. Het zaagsel van hun machines gaat in de compost van BelAkker, de stadsmoestuin.