Wie kiest voor Klimop, kiest voor duurzaamheid

Klimop maakt deel uit van Atelier Groot Eiland vzw, een organisatie in de sociale economie. In deze schrijnwerkerij wordt de meubelcollectie Boomerang gemaakt van gerecycleerde paletten. De tafels, stoelen lampen en kastjes worden zo in elkaar gestoken dat er geen schroeven of nagels aan de pas komen. Klimop wil zoveel mogelijk gebruik maken van FSC-gelabeld hout en probeert de klanten steeds te laten kiezen voor deze duurzame oplossing. Je kunt bij hen ook terecht voor meubels op maat en voor binnen- en buitenschrijnwerk.

De ploeg van Klimop bestaat uit mensen in opleiding. Ze zijn werkzoekend en gemotiveerd om als schrijnwerker aan de slag te gaan. De kandidaten leren een goede werkattitude en krijgen zo meer zelfvertrouwen. Onder deskundige begeleiding oefenen ze de knepen van het vak, in het atelier of op de werf. Een taalcoach helpt hen om hun woordenschat in het Nederlands uit te breiden. De jobcoaches begeleiden hen naar een stageplaats of naar een aanvullende opleiding. Meer dan twee derde van de doelgroep stroomt na zijn leertijd bij Klimop door naar de arbeidsmarkt.

De mensen van schrijnwerkerij maakten de volledige inrichting van broodjeszaak Bel’O en restaurant Bel Mundo uit afvalhout. Het zaagsel van hun machines gaat in de compost van Bel Akker, de stadsmoestuin.